SİYASET
Giriş Tarihi : 17-01-2024 17:14   Güncelleme : 17-01-2024 17:14

Kardeşi aday yapılmayan ilçe başkanı istifa etti

ADIYAMAN (PHA) - CHP Adıyaman İl Başkanı Doğan, Gölbaşı İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin istifalarıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Doğan açıklamasında, parti teamüllerinin, halkın taleplerinin ve demokratik kuralların göz ardı edildiğini ifade etti.

Kardeşi aday yapılmayan ilçe başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, çeşitli internet haber sitelerinde ve medya organlarında yer alan Gölbaşı'ndaki istifa haberlerine ilişkin doğru bilgi sağlamak amacıyla basın açıklaması yapmak gereği duyduklarını aktardı.

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi CHP ilçe örgütü Yönetim Kurulu, İl Genel Meclisi üyeliği için aday olan kişilerin sıralamasını belirlemek üzere bir toplantı düzenlemiş ve toplantı sonucunda, İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri'nin kardeşi, Orhan Boynueğri İl Genel Meclisi adayı olarak gösterilmişti.

Sonrasında yaşanan gelişmeler CHP Gölbaşı ilçe başkanı ve yönetiminde istifaları getirmişti. CHP İl Başkanı yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya ve basında çıkan haberlere açıklık getirmek üzere bir basın açıklaması yaptı.

Engin Doğan açıklamasında, tüzük, parti teamülleri, halkın talepleri ve demokratik kurallar göz ardı edilerek İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri'nin kardeşi Orhan Boynueğri'nin birinci sıra İl Genel Meclisi adayı olarak gösterilmesi kararı alındığını. bu kararın, parti tabanında büyük bir tepkiye yol açtığını ve İl Başkanlığı olarak kararın gözden geçirilmesi için öneride bulunduklarını kaydetti.

İlçe Başkanı ve 7 Yönetim Kurulu üyesinin, kararlarından geri adım atmayarak istifa ettiklerini bildiren Başkan Doğan, bu nedenle, Genel Merkez tarafından İlçe Başkanı'nın Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyelerini İlçe Seçim Kuruluna bildirme yetkisinin kendisinden alındığını söyledi. İlYetkinin ilçe başkanlığından alınarak, İl Başkanlığı'na verildiğini bildiren Engin Doğan, bu karar üzerine İlçe Başkanı ve 7 Yönetim Kurulu Üyesi, İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti dedi.

İstifaların, demokratik haklar doğrultusunda gerçekleştiğini kaydeden Doğan, bazı haber sitelerinde ve medya organlarında yer alan değerlendirmeler ve yorumları gerçek dışı olarak niteledi. Doğan, "İstifaların gerekçesi, yukarıda açıklandığı gibi tamamen bu sürecin içerisinde yaşanan gelişmelerdir." ifadelerini kullandı.

Gölbaşı ilçesinde en kısa sürede, Genel Merkez bilgisi dahilinde İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu görevlendirmeleri yapılacağını aktaran CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, "Gölbaşı'nda, halkın desteğiyle Belediye Başkanlığı'nı kazanarak hizmete devam etme kararlılığımızı sürdüreceğiz." dedi.

CHP İl Başkanı Engin Doğan'ın basın açıklaması şöyle:

" Gölbaşı CHP İlçe Başkanlığımız ve Yönetim Kurulundaki bazı arkadaşlarımızın istifalarıyla ilgili olarak, çeşitli internet haber siteleri ve medya organlarına yansıyan haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Gölbaşı İlçe Yönetim Kurulu, İlçe Başkanlığımıza İl Genel Meclisi üyeliği için yapılan müracaatta bulunan adayların sıralamalarını belirlemek için toplantı yapmış; toplantıda Tüzük, parti teamülleri, halkın talepleri ve demokratik kurallar yok sayılarak, İlçe Başkanımız Mehmet Boynueğri’nin kardeşi Orhan Boynueğri’nin birinci sıra İl Genel Meclisi adayı olarak adaylaştırılması yönünde karar alınmıştır. Bu karar Parti tabanımızda büyük tepkiye neden olmuştur. Bunun üzerine İl Başkanlığımızca kararın gözden geçirilmesi önerilmiş ve konuyla ilgili, Genel Merkezimiz bilgilendirilmiştir.

İlçe Başkanımızın ve istifa eden 7 Yönetim Kurulu üyemizin kararlarında ısrar etmeleri üzerine, bu kez Genel Merkezimizce İlçe Başkanının Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyelerini İlçe Seçim Kuruluna bildirme yetkisi ellerinden alınarak İl Başkanlığımıza verilmiştir. Söz konusu karar üzerine de İlçe Başkanı ve 7 Yönetim Kurulu Üyesi, İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişlerdir.

İstifa, en temel demokratik haklardan biri olmakla beraber, bu istifalara ilişkin bazı haber siteleri ve medya organlarında yapılan bizim ve Vekilimizle ilgili tüm değerlendirme ve yorumlar gerçek dışıdır. İstifaların gerekçesi tamamen yukarıda açıklandığı gibidir.

Gölbaşı ilçemizde Genel Merkezimizin de bilgisi dahilinde en kısa süre içerisinde İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu görevlendirilmeleri gerçekleştirilecektir.

Gölbaşı’nda halkımızın da desteğiyle Belediye Başkanlığını yeniden kazanarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

Kaynak : PHA

EditörEditör