SPOR
Giriş Tarihi : 01-03-2024 17:07   Güncelleme : 01-03-2024 17:07

SANKO Okulları öğrencileri sergi ve ödül törenine davet edildi

GAZİANTEP (PHA) - SANKO Okulları öğrencileri, Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından organize edilen HİSTOLAB (Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İş birliği Laboratuvarı) proje yarışmasında Türkiye elemelerini geçerek Fransa’da sergi ve ödül törenine davet edildi.

SANKO Okulları öğrencileri sergi ve ödül törenine davet edildi

SANKO Okulları 7’nci sınıf öğrencileri Bade Köksalan ve Ceyda Kılıç proje danışman öğretmenleri Ali Güdül rehberliğinde hazırladıkları “Bade’nin Zaman Yolculuğu” isimli proje, 10-13 yaş kategorisinde Türkiye elemelerini geçerek Fransa’nın Strazburg kentinde sergilenmeye ve ödüle değer görüldü.
Avrupa’da tarih eğitiminin gelişimine katkı sağlamak, tarih öğretiminde yenilikçi uygulamaları ve araştırmaları ortaya çıkarmak üzere düzenlenen HİSTOLAB yarışmasına Avrupa Konseyine üye 46 üye katıldı.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin geliştirdiği projenin 5 Nisan 2024 tarihinde Fransa’da sergi ve ödül törenine davet edilmesinin gururunu yaşadıklarını belirterek “Okulumuzu, Gaziantep’i ve Türkiye’yi Fransa’da temsil edecek olan öğrencilerimizi ve öğretmenizi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör