GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2023 15:32   Güncelleme : 27-09-2023 15:32

Şevket Gürsoy: Deprem dayanışmayı artırdı

ANKARA (PHA) - GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ı Ankara'daki ofisinde kabul eden Ankara Adıyaman Eğitim Vakfı Başkanı Şevket Gürsoy, Depremde vakıf olarak depremzedelere yardım hususunda büyük bir dayanışma örneği gösterdiklerini söyledi.

Şevket Gürsoy: Deprem dayanışmayı artırdı

Ankara Adıyaman il ve ilçeleri Eğitim Vakfı Başkanı Şevket Gürsoy depremin ilk saatlerinden itibaren, Ankara’dan ve Adıyaman’dan telefon trafiği arttı, Vakıf olarak hızlı bir şekilde organize olduklarını söyledi.
Bir yandan deprem bölgesine ulaşma, bölgedeki hemşerilerin enkazdan kurtarılmaları için çabaladıklarını, diğer yandan yardım ulaştırma gayret ettiklerini söyledi.
"Vakfımız bütün yöneticileri üyeleri hatta Adıyamanlı olmayan Ankara’daki dostlarımız yardım için çok çaba sarf ettiler"
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremi değerlendiren Adıyaman Eğitim Vakfı Başkanı Şevket Gürsoy,"Bir yandan evleri yıkılıp çevre illere Ankara’ya gelen hemşerilerimize yardım etmek, onların gıda barınma gibi sorunlarına çözüm ürettik. Yardımsever Ankaralılar ilk etapta boş evlerini verdiler. Birçok ev kiralandı kiralarını ödediklerimiz oldu. Kiralamakla kalmadık hemşerilerimiz kullanmadıkları beyaz eşya oturma guruplarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Birçok hayır sever mağazadan sıfır satın alıp depremzedelere verdiler. Bunları organize etmek daha çok kimseye ulaşmak için Vakıfta günlerce geç saatlere kadar çalıştık. Zeynel Abidin Kıymaz olarak sosyal medyada yaptığınız canlı yayınlarla, katıldığınız ulusal televizyonlarda Adıyaman’ın durumunu iyi bir şekilde anlatarak dikkatleri Adıyaman üzerine çekmedeki gayretlerinizi unutmayacağız. Vakıf başkanı olarak duyarlı gazeteciğiniz için teşekkür ediyorum"dedi.
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da Ankara’da faaliyette olan vakfa Nevzat Tankut başkan olduğu süreçte 90’lı yıllardan beri destek verdiğinin altını çizerek şunları söyledi:
"Kızılay’da kurulan bu eğitim vakfına emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Vakfın sekreterliğini yönetimde Coşkun abi yapıyordu. Bu vakfın duyurulması tanıtımına yayınlarımızla çok destek verdim. Vakfı diğer illerdeki vakıf derneklerle kaynaşmasına katkı verdim. Bu gün burs veren sorunlara sahip çıkan yapısıyla Adıyamanlılara hizmet veriyor. Şahsınızda destek olan kurum kuruluşlara ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum"
 

Kaynak : PHA

EditörEditör