SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-02-2024 20:16   Güncelleme : 12-02-2024 20:16

TYP personellerine hijyen ve atık yönetimi eğitimi verildi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TYP personellerine genel temizlik, el hijyeni, atık yönetimi eğitimi verildi.

TYP personellerine hijyen ve atık yönetimi eğitimi verildi

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen eğitimde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında geçici olarak işe başlayan personellere genel temizlik, el hijyeni, atık yönetimi eğitimi verildi.
Konferans salonunda 90 TYP personelin katıldığı eğitimde Enfeksiyon Hemşiresi Gülsüm Yıldırım tarafından genel temizlik, el hijyeni, atık yönetimi eğitimi verildi.
Eğitim hemşiresi, tarafından verilen eğitimde insan bedenine zarar verebilecek her ortama karşı bilinçlendirilerek, atık yönetimi hakkında ortaya çıkan atıkların yasal düzenlemeler çerçevesinde nasıl yönetilmeleri gerektiği, yasal düzenlemelerin neler getirdiği ve bu konudaki sorumluluklarını ortaya koymak amaçları aktarıldı.
Personellerin moral ve motivasyonlarını üst düzeyde tutarak ve bilgilerini güncel tutmak amacıyla eğitimlerin sürdürebilirliğine önem verdiklerini belirten Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, Personellerin hastalara daha verimli hizmet verebilmeleri adına motivasyonlarını yüksek tutarak eğitmenler eşliğinde hizmet içi eğitimlere aralıksız devam ettiklerini ifade etti.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör