GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 09:27   Güncelleme : 22-01-2024 09:27

Üstel bir kez daha vurguladı: İsias davası, bizim için bir onur meselesi

ULUSAL (PHA) - KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakanlık çatısı altında İsias davasıyla ilgili koordinasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu dava, bizim için kolektif bir onur meselesi. Suçluların hak ettiği cezayı alması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Üstel bir kez daha vurguladı: İsias davası, bizim için bir onur meselesi

Şampiyon Melekler'i temsil eden avukatlarla yapılan istişare toplantısının ardından Üstel, yaşanan sürecin gözden geçirildiğini ve 26 Nisan'daki bir sonraki duruşmanın beklendiğini ifade etti.

Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği 2'nci Dayanışma Etkinliği'nde konuşan Üstel, Başbakanlık çatısı altında davayla ilgili koordinasyon çalışmalarının sürdüğünü ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin talebiyle davada KKTC'yi savunan hukukçuların ülkede ağırlanmasına devam edildiğini söyledi.

Başbakan Üstel, yaptığı açıklamada, "Toplantımızda avukatlarımız, hükümetimiz, muhalefetimiz ve ailelerimizle bir araya gelerek yaşanan süreci istişare ettik. Gözlerimiz, 26 Nisan’da başlayacak bir sonraki duruşmada olacak. Bu dava bizim için, hepimiz için bir onur meselesi… Suçluların hak ettiği cezayı alması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Acılı ailelerimiz yalnız değildir. İsias, bizim Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile ortak davamızdır. İnanıyorum ki suçlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu noktada Türk yargısına güvenimiz sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Ocak’ta başlayan İsias Otel davası dört gün sürmüş ve mahkeme, 11 sanıktan 5’inin tutukluluğunun devamına, diğer 6 sanığın ise adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti. Bir sonraki duruşma ise 26 Nisan 2024’te gerçekleşecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel, yıkılmış; 39 kişilik kafileden 35 kişi hayatını kaybetmişti. Otelde toplamda 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak : PHA

EditörEditör